Over

SOMMERBY (spreek uit als ‘sommerbie’) is een soort zelfbedacht Scandinavisch woord dat ‘zomerdorp” betekent. Stel je een typisch Scandinavisch dorpje voor in de natuur, waar je rust en jezelf kan terugvinden. Een dorp met een zeer hoog ‘Hygge‘ gehalte. ‘Hygge‘ is een Scandinavisch gedachtengoed wat niet vertaald kan worden, maar het Nederlands woord dat het dichtst in de buurt komt is ‘gezelligheid’.

Gezellige hartverwarmende muziek met inspirerende bindteksten. Muziek die mensen tot rust brengt en teksten die je een beetje aan het lachen zullen brengen maar je ook aan het denken kunnen zetten. De muzikale inspiratie wordt voornamelijk uit de UK gehaald, maar ook Amerikaanse of Vlaamse artiesten komen aan bod. Optredens gaan vaak door op unieke locaties, in intieme settings voor een (f)luisterpubliek, maar ook als sfeermaker kan je Sommerby inhuren om je feest wat meer in te kleuren.

Op 17 maart 2023 speelde Sommerby zijn eerste echte Theater Zaalshow (Mens Erger je Niet) in de theaterzaal van Zwevegem. Een programma waarbij (met een knipoog) afwisselend muziek en tekst gebracht wordt rond frustraties en ergernissen van de mensheid. Deze show kan nog altijd geboekt worden.

Recorded @ The Whistlebinieks in Edinburg during Open Mic session (just before Corona Lock Down)

Klik hier om de nieuwe CD NEVER NO NEVER van Sommerby te kopen en steun een goed doel

Hieronder zie de opnames van het Youtube kanaal.