OverOver

Recorded @ The Whistlebinieks in Edinburg during Open Mic session

SOMMERBY is Deens voor zomerdorp en is meteen de start van een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Vele mensen tussen de 40 en 50 komen plots in een heuse midlife-crisis-storm terecht en kopen zich (in het beste geval) een moto, een koersfiets of starten onbezonnen met het trainen voor een marathon. Laat ons stellen dat die fase al lang achter ons ligt. Been there, Done that.

Bij SOMMERBY ontstond (in 2° instantie) een compleet ander gedachtengoed, namelijk het brengen van covers vanuit  het Scandinavisch ‘Hygge’ gedachtengoed. ‘Hygge’ kan je niet vertalen maar het Nederlandse woord dat het dichtst in de buurt komt is ‘gezelligheid’. Gezellige hartverwarmende muziek , muziek die mensen samen brengt en mensen aan het denken zet. De muziekkeuze  gaat terug tot in de periode wanneer de Beatles in de Liverpoolse Cavern club de wereld veroverden, over alle grote Britpop meesters zoals Paul Weller en Morrissey , tot meer recenter werk van bijvoorbeeld de Arctic Monkeys. Verwacht geen ronkende gitaargeluiden of afgetrainde vocale stem maar geniet van de passie en overgave die SOMMERBY voor u brengt. Dat kan bij u in de huiskamer of op een intieme live setting of via live stream door de Corona Covid-19 crisis.

Verder heb ik het geluk gehad om in een warm nest opgegroeid te zijn, kansen gekregen te hebben om mezelf te ontplooien in het leven, steeds onvoorwaardelijke steun te hebben gehad van mijn naasten. Dat is niet altijd bij iedereen het geval. Daarom wil ik iets terug geven aan de maatschappij. De bedoeling is om met de opbrengst uit mijn hobby mensen te steunen die door tegenslag hun leven moeilijk terug op het juiste spoor krijgen. Alle kleine beetjes helpen. De identiteit van de betrokkenen kan uiteraard niet bekend gemaakt worden, jullie zullen mij in deze moeten vertrouwen.

KOOP CD en je wordt lid van de #garygirlgiftclub

MUZIEK