Over SOMMERBY

SOMMERBY (spreek uit als ‘Sommerbie‘) is een zelfbedacht Scandinavisch woord dat ‘zomerdorp” betekent. Moeilijk om te vertalen, maar stel je even voor … je bent onderweg in Noorwegen met de camper en plots strijk je neer in een typisch Noors dorpje, waar je na een lange rit, de rust, de natuur maar ook jezelf terug vindt. Een dorp met een zeer hoog ‘Hygge‘ gehalte. ‘Hygge‘ is een Scandinavisch gedachtengoed wat. Het woord dat het dichtst in de buurt komt is ‘gezelligheid’.

SOMMERBY brengt gezellige hartverwarmende muziek met inspirerende bindteksten. Muziek die mensen tot rust brengt. Teksten die je een beetje aan het lachen zullen brengen maar je ook aan het denken kunnen zetten. De muzikale inspiratie wordt voornamelijk uit de UK gehaald, maar ook Vlaamse artiesten komen aan bod. Optredens gaan vaak door op unieke locaties, in intieme settings voor een (f)luisterpubliek.

Op 17 maart 2023 speelde Sommerby zijn eerste echte Theater Zaalshow (Mens Erger je Niet) in een uitverkochte theaterzaal van Zwevegem. Een programma waarbij (met een knipoog) afwisselend muziek en tekst gebracht wordt rond frustraties en ergernissen van de mensheid. Deze show kan nog altijd geboekt worden.

Hieronder zie de opnames van het Youtube kanaal.

Recorded @ The Whistlebinieks in Edinburg during Open Mic session (just before Corona Lock Down)